Friday, April 25, 2008

Bundle of joys.

6 jan 2008..

my last update..aduhs sorry byk2 to my lovely fren coz tak menyempat2 nk update..skrg nie dah bulan 4!!(curious lame gak yerps!)..

Coz too many things happen to me this opening year, so then today is my guts to said it loud kan..kite start balik new fresh start.Hehe..Baru rase sedap skit nk update kire bundle trus kot...

Start wif our exam first ok? Wah lupe nk amik gambar aritue...dgcam skrg pun dah tak jadi keperluan dah sbb dah ade hp kamera tp still lupe nk bergambar..mmg tak suke bergambar pun. almaklum. Yea yea exam Flash aritue...huhu start exam on 22nd jan n ade yg 23rd jan...sedia maklum surat menduduki exam telah selamat sampai kat umah masing2 2 3 weeks before the exam. Pas2 seme pulun bace buku Flash Bible tu or bace Help...ade yg tak bace buku tak? huhu...taraaa nie the result!



see the passing score 70% then ur score 46% lini..Poor you..tak bace buku eh! haha..yg pastinye ari exam tue takde sorang pun yg lulus...aduhs hancur luruh hati En.Ben kot...huhu anyway thanks to State Government kerana mensponser exam tue yep..Mekasih byk2...bukannye tak terro sorang2 coding tp nasib tak menyebelahi time exam tue..Sinopsisnye, utk menduduki exam professional Macromedia Flash MX 2004 Developer, bace buku byk2 including the client side, server side, testing, concept n definition. Tp puas laa dah seat an exam..so no need to worry anymore except for the score..aihhh poor poor...



Ok stop bout dat, cont wif career masing2 plak...time nie if not mistaken seme dah keje kat Sukma..except Hery, Kak Naa, Tie, Disa n I.Hehe...see the latter above..i need to attend my first day employment at the company on 16 Jan 2008. Pas2 masalah teknikal n rase gatal malas lapor diri extent to 3rd February 2008..hehe kot suke mak bapak jek mintak HR extend my report duty...Aih perasaan keje kat situ? hurm undescribeable..for the position task i need to monitor the students activities n their wellfare seme. Minggu pertama masuk keje tue dah kene tulun staff jage booth kat Pulau Wan Man tue, Masjid Kristal tue lawa le mlm2..tak sempat nk g solat dlm tue sbb bz sgt time tu..Opts bukan tak solat tau, solat kat dlm bilik kat booth jek..hehe...





Keje as coordinator nie best gak coz kkdg tak sedar2 je jam dah kul 5.30pm..so as usual by 5.30 je, trus nk balik umah laa..ape ade kat umah pun tak tau le...mind set kot...hehe...

Time nie la jugak missing my fren yg ade kat Sukma..Nk g dtg melawat pun tak tau kat mane ofis korang time nie...hehe...tp ade jugak jumpe weken kan..muah muah..abis rindu skit time tue...

hari hari keje... sampai le pada takdir yg membawa gueh pun keje kat sukma tue..aihh...nk wat cm mane dah jiwa programmer tukar bidang jadi coordinator jiwa jadi takde...huhu hancur luruh programming n berkarat duk jage budak2 J@sper tue...Tup tup2 berenti keje sbb2 tertentu..Mungkin kejadian sehari sblum berenti keje tue petunjuk gueh mmg kene berenti keje...hihihi amin...pas2 termakan hasutan adik wan n Zecty mai jumpe En.J...huhu pas2 gueh pun keje kat Sukma..hahahaha...toing2...tp cool aa keje kat citu cerah skit mata gueh sbb nmpk specis yg menarik2....hahahahahaaha.....tak menyempat2 nk gosip eh korang2...tp untung le sbb seme yg ade kat ofis nie seme bini org..seme gosip dpt kat kite...huhu untung blum jadi bini org...seme dpt kat aku...aihhh untungnye! huhu...

opts2...sblum masuk Sukma yg pergi Skali.Net dah pegi eh time tue kan..ahh congrate to Ain, Jue, Milah, Ila, Jaa, Dah..Nti klau ade umur yg panjang leh gi melawat kat Sentul.

Opts congrate jugak kat going-to-be-mama kite Watie, Tie n second-time-mama Along...Hery jugak for your son...

so as conclusion seme bini2 org ade kat sukma tue, ape jadi kat pakwe2 org as Dhemi, Wan n Shahrul? huhu move ur legs le brother nti2...jadi katak modern skit..huhu ckp kat org lebih diri sendiri sama jugak...hahahahaha...yea yea tak sabar dah pun nk abis sukma nie..nti we find something better for our tummy n appetite..hehe..opts..i love my job right now, cume time duk dlm tin sardin tue je tak berape suke skit...tp ok laa kan dr dia suruh duk bawah pokok kat luar itu...hihihi..i love programming. u make me alive!...the last person finding her soul wat programming balik Tie...i guess u dah jumpe ur soul kat Sukma even sekejap je kan kakak..huhu...Disa dah jumpe ur soul? hehe...

The major differences programming language, tp sbb dah biase ngan coding bleh jek godek2 script kan..ahh terro nye...huhu...

Aktiviti here, pegi balik keje same saje...Cume time makan jek selalu berbelah bahagi ngn perut masing2..huhu...$$$$$ better mkn kat kedai "abg sihat" dr mkn kat dlm tue....lantak laa asalkan senang hati mase membayar kan..duit tak kedekut, tp bile dah demand gile sape tak hangin!... hihi wat ever..!....


p/s. mISS u all. pEAce.

1 comment:

disa said...

hai lini...search kt google tibe2 tjmpe lak blog ni.rindu giler kt korg seme.emm..my soul?hehe..dah jmpe dah.dulu bosan giler kt vdsl.skrg dh buat programming balik..